Tobulai skanūs amerikietiški blynai su bananais ypatingai skanūs blynai. Bandžiau juos kepti su skirtingo prinokimo bananais. Turiu pripažinti, kad skonis šiek tiek skiriasi gaminant su pernokusiais ir neprinokusiais bananais. Man labiau patiko su bananais, kurie jau šiek parudavę.
Mėgstantiems amerikietiškus blynelius, rekomenduoju taip pat išbandyti šiuos receptus:
- Stori amerikietiški blynai sotiems pusryčiams
- Tikri amerikietiški blynai privalo atsidurti ant jūsų stalo
- Saldūs amerikietiški blyneliai su klevų sirupu
- Greiti amerikietiški blyneliai su pienu
- Beatos amerikietiški blynai neturi konkurentų
- Nenusibostantys amerikietiški blyneliai su jogurtu
- Amerikietiški blynai pusryčiams visai šeimai
- Nepamirštami amerikietiški blynai su obuoliais
- Gardūs amerikietiški blyneliai su šonine
- Tirpstantys burnoje amerikietiški blynai su varške
Ingredientai
1.5 stiklinė miltų,
1.5 stiklinė pieno,
3 mažesni bananai,
2 kiaušiniai,
3 šaukštai aliejaus,
1 šaukštas cukraus,
2 šaukšteliai kepimo miltelių,
1/4 šaukštelio druskos.
Gaminimas
Pirmas žingsnis, kepant šiuos nuostabius blynus yra atskirti baltymus nuo trynių. Kaip tai padaryti, kiekvienas turi savo būdų, tačiau jei ir paklius gabalėlio trynio į baltymus labai jaudintis nereikėtų.
Atskirtus kiaušinių baltymus supilame į vieną gilų indą, o trynius į kitą.
Sumaišome miltus su tryniais, pienu bei kepimo milteliais, kad gautume gražios konsistencijos tešlą.
Kiaušinių baltymus plakame su druska, kol pasidarys standžios putos. Paruoštą mišinį sumaišyti su miltų mišiniu.
Tuomet įkaitinkite keptuvę iki vidutinės kaitros.
Šaukštais kabinkite paruoštą tešlą ir dėkite į įkaitusią keptuvę.
Tada ant nekeptos pusės uždedame griežinėliais pjaustytus bananus ir šiek tiek pakepus apverčiame blynus.
Kepame kol abi puses pagelsta ir gražiai apskrunda.
Bananai duoda išskirtinį skonį šiems blynams. Tikrai verta pabandyti!