Patys skaniausi lietiniai blynai su mėsa
Patys skaniausi lietiniai blynai su mėsa

Patys skaniausi lietiniai blynai su mėsa ant mūsų stalo atsiranda bent kartą per mėnesį. Šį receptą man perdavė draugė, kuri taip pat yra blynų mėgėja. Aš visuomet galvojau, kad blyneliams su mėsa reikia kažkokios ypatingos mėsytės ir daug laiko paruošti.  Pasirodo, visa esmė slypi paprastume.

Įdarui naudojame kiaulienos-jautienos faršą su mėgstamais prieskoniais, NET BE KIAUŠINIO. Draugės teigimu, kiaušinis sutraukia mėsytę ir tuomet įdaras praranda visą savo sultingumą.

Ingredientai

Lietinių tešla

1 kiaušinis
2 šaukštai rudo cukraus
2 šaukštai tirpinto sviesto
200 g persijotų miltų
420 ml pieno
Žiupsnelio druskos

Įdaras:

450 gramų kiaulienos-jautienos faršo
2 svogūnai
pagal skonį prieskonių (mėgstamų)

Gaminimas

Kaip gaminti lietinių tešlą, galite rasti šiame įraše: Lietinių blynų receptas

Kad išvengtumėte netikėtumų gaminant tešlą, taip pat rekomenduoju paskaityti apie tai, ką aš asmeniškai atradau, kol išmokau  gaminti tobulą lietinių tešlą: Patarimai

Įkaitinkite keptuvę su aliejumi. Pakepinkite svogūną, kol suminkštės. Tada įdėkite faršą, pagardinkite mėgstamais prieskoniais ir kepkite, pamaišant, kol mėsa iškeps. Kepimo pabaigoje suberkite svogūnų laiškus.
Ant lietinio dėkite mėsos įdaro ir susukite.

Prieš patiekiant keptuvėje įkaitinu aliejų. Apkepinu lietinius, kol gražiai apskrus.

Patys skaniausi lietiniai blynai su mėsa

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

error: Content is protected !!
lt_LTLithuanian