Nenusibostantys amerikietiški blyneliai su jogurtu yra ypatingai minkšti. Pateiksiu keletą patarimų, kaip juos pagaminti tobulus.
Kaip ir dauguma blynų, šis receptas yra labai paprastas.
Keletas blynų kepimo patarimų:
Naudokite sviestą arba kepimo purškiklį, kad blynai nepriliptų prie keptuvės. Kadangi blynai sugeria sviestą, prireikus įpilkite tik šiek tiek sviesto.
Įsitikinkite, kad keptuvė yra vidutinio kaitrumo. Per karštoje keptuvėje blynai apdegs, per šaltoj blynai bus kieti.
Apverskite, kai pradės virti krašteliai ir blyno centras pradės burbuliuoti.
Blyną apverskite tik vieną kartą!
Antroji pusė iškeps greičiau nei pirmoji.
Nespauskite blyno su mentele. Tai nepadės jam greičiau iškepti (rimtai!) ir tikrai tik išlygins.
Jogurto variantai: šiam receptui naudojau įprastą vanilinį jogurtą, bet puikiai tinka ir graikiškas jogurtas. Taip pat galite naudoti aromatizuotą jogurtą ir derinti jį su šviežių vaisių atitikmeniu: mėlynių jogurtas su mėlynėmis, ananasų jogurtas su grūstais ananasais, braškių jogurtas su braškėmis.
Mėgstantiems amerikietiškus blynelius, rekomenduoju taip pat išbandyti šiuos receptus:
- Stori amerikietiški blynai sotiems pusryčiams
- Tikri amerikietiški blynai privalo atsidurti ant jūsų stalo
- Saldūs amerikietiški blyneliai su klevų sirupu
- Greiti amerikietiški blyneliai su pienu
- Beatos amerikietiški blynai neturi konkurentų
- Tobulai skanūs amerikietiški blynai su bananais
- Amerikietiški blynai pusryčiams visai šeimai
- Nepamirštami amerikietiški blynai su obuoliais
- Gardūs amerikietiški blyneliai su šonine
- Tirpstantys burnoje amerikietiški blynai su varške
Ingredientai
200 gr. jogurto, natūralaus
150 gr. miltų (apytikriai)
20 gramų sviesto (tirpinto)
2 kiaušiniai
3 šaukštai cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 žiupsnelis druskos
Gaminimas
Sumaišyti miltus, cukrų, druską ir sodą. Kitame inde išplakti jogurtą su kiaušiniais. Palaipsniui maišant supilti miltų mišinį. Gerai išmaišius palaikyti 15 minučių pastovėti. Įpilti sviestą ir išmaišyti, dėti po šaukštą į įkaitintą keptuvę, kol pasirodys burbuliukai, gražiai su mentele apversti ir dar keletą minučių pakepti. Kepti vidutinio kaitrumo keptuvėje.