Lietinių blynų receptas, nors ir skamba paprastai bei reikalauja itin paprastų, tačiau, kad iškeptų tobuli lietiniai blyneliai reikia šiek tiek pasistengti.
Kad tešla būtų ypatingai, kitame save įraše pateikiu keletą patarimų būtent apie tai, kaip išvengti klaidų, ruošiant lietinių blynų tešlą.
Ingredientai
1 kiaušinis
2 šaukštai rudo cukraus
2 šaukštai tirpinto sviesto
200 g persijotų miltų
420 ml pieno
Žiupsnelio druskos
Gaminimas
Su šluotele ar elektriniu mikseriu gerai išplakite baltymus. Suberkite visus miltus ir supilkite pieną. Plakite tol, kol tešla taps vientisa. Pabaigoje įberkite druskos ir supilkite tirpintą sviestą ir gerai išmaišykite. Palikite sumaišytą tešlą pastovėti apie 15 minučių, o prieš kepant dar kartą gerai išmaišykite.
Keptuvę įkaitinkite iki vidutinio kaitrumo, riebalais tepti nereikia, nes tešloje esantis sviestas neleis prikepti lietiniams blynams. Pilkite po samtelį blynelių tešlos (pamatuokite koks kiekis optimalus – blynelis turi būti plonytis, padengti visą keptuvės paviršių), ir iškart pavartykite keptuvę, kad visa tešla tolygiai pasidengtų ant dugno ir per daug neužeitų ant keptuvės kraštų. Kepkite tol, kol krašteliai šiek tiek pasikels į viršų, o visas blynelis šiek tiek pakeis spalvą. Atsargiai paimkite už krašto ir blyną apverskite į kitą puse arba atsargiai mestelkite į viršų, kad jis apsiverstų ore. Pakaitinkite apverstą pusę keletą sekundžių ir išimkite. Tą patį kartokite kol sukepsite visą tešlą.
Jeigu jums patiko ar turite savo mėgstamą lietinių receptą, pasidalinkite komentaruose su manimi ir visais skaitytojais. Linkiu skanių lietinių!