Lietiniai blynai su varške pagal močiutę
Lietiniai blynai su varške pagal močiutę

Lietiniai blynai su varške pagal močiutę yra mėgstami visoje mūsų giminėje. Juos valgome kaip desertą, nes patiekiu su įvairiais saldžiais padažais. Močiutė, žinoma, laimi šioje vietoje, nes visada turi savo darytų skaniausių uogienių, kurių sunku atsivalgyti.

Ingredientai

Lietinių tešla

1 kiaušinis
2 šaukštai rudo cukraus
2 šaukštai tirpinto sviesto
200 g persijotų miltų
420 ml pieno
Žiupsnelio druskos

Įdaras:

400 gramų varškės

1 kiaušinis

3 šaukštai cukraus

1 šaukštelis vanilinio cukraus

Gaminimas

Kaip gaminti lietinių tešlą, galite rasti šiame įraše: Lietinių blynų receptas

Kad išvengtumėte netikėtumų gaminant tešlą, taip pat rekomenduoju paskaityti apie tai, ką aš asmeniškai atradau, kol išmokau  gaminti tobulą lietinių tešlą: Patarimai

Įkaitintą keptuvę plonai patepkite trupučiu aliejaus ir iškepkite lietinius blynus.
Įdarui varškę ištrinkite su kiaušiniu, cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Blynelius ištepkite varškės mase ir susukite į ritinukus.
Dar kartą blynelius iš abiejų pusių apkepame įkaitintoje keptuvėje su šiek tiek sviesto.
Patiekiame su uogiene, plakta grietinėle, ledais ar mėgstamu padažu. 

 

 

 

Lietiniai blynai su varške pagal močiutę

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

error: Content is protected !!
lt_LTLithuanian