Amerikietiški blyneliai su šonine – tai bene tobuliausias receptas tingiems ir ilgiems savaitgali pusryčiams.
Juk taip smagu lėtai išgerti pudelį kavos, pažvelgti pro langą, įsitaisyti ant sofos su pižama ir žiūrėti maisto gaminimo laidas per televiziją. Tiesa, žiūriu ne tik lietuviškas, kartais savaitgalį įsijungiame ir kitų pasaulio šalio virtuvių šefų gaminimo laidas.
Amerikietiški blyneliai bent jau man labiausiai “eina į trasą” žiemos metu, kada už lango spaudžia šaltukas, kada galima užsidėti nevaržantį didelį megztuką ir negalvoti apie keletą papildomų kalorijų, kurias gausiu iš šių skanių blynų.
Beje, tipiškas receptas, kurį galėtume rasti amerikiečių receptų knygose ar tinklaraščiuose dar turėtų vieną papildomą ingredientą – klevų sirupą. Tačiau šį kartą mes nekrausime skonių bokšto ir kepsime blynus tik su šonine. Tačiau amerikietiškų blynelių su klevų sirupu receptą galite skaityti čia.
For those who like American pancakes, I recommend trying the following recipes as well:
- Thick American pancakes for a hearty breakfast
- Real American pancakes must be on your table
- Sweet American pancakes with maple syrup
- Fast American pancakes with milk
- Beata’s American pancakes have no competitors
- Endless American pancakes with yogurt
- American pancakes for breakfast for the whole family
- Unforgettable American pancakes with apples
- Perfectly delicious American pancakes with bananas
- Delicious American pancakes with bacon
Ingredients
- Miltų stiklinė
- Kiaušiniai (1 vnt.)
- Cukraus stiklinė
- Kepimo milteliai (1.5 šaukštelio)
- Pieno 150 ml.
- Išlydyto sviesto 50 g.
- Druskos žiupsnelis
- Šaltai rūkytos šoninės apie 150 gr. arba pagal skonį
Gaminimo eiga
Cukrų, druską ir miltus sumaišyti viename inde. Gilesniame dubenėlyje kartu išplakti kiaušinius su pienu ir jau spėjusiu atvėsti lydytu sviestu. Gautą plakinį suverskite į miltus, gerai išmaišykite ir palikite keletą minučių pastovėti, kol suveiks visi ingredientai ir tešla šiek tiek sutirštės.
Šoninės juosteles ar kubelius kepinti keptuvėje kol gražiai apskrus, bet per daug nesudegs. Geriausiai dėti į jau gerai įkaitusią keptuvę. Iškepusius padėti ant popierinio rankšluosčio kad susigertų riebalų perteklius.
Įkaitusią keptuvę patepkite riebalais ir pilkite po šauktą blynų tešlos. Kai blynai pradės burbuliuoti ir šiek tiek pakeis spalvą – ženklas, kad juos reikia apversti. Apvertus juos pakepti daugiausiai dvi minutes ir išimti iš keptuvės.
Na ir liko smagiausia dalis. Iškepusius blynus sudėkite į lėkštę vieną ant kito, ar šalia ir papuoškite iškeptais šoninės gabalėliais.