Visų išmaišykite miltus su kepimo milteliais, druska ir cukrumi giliame inde.
Tada kitame dubenyje išplakite pieną bei kiaušinį, supilkite išlydytą sviestą bei pertrintą varškę. Paruoštą mišinį supilkite į miltų mišinį ir maišykite, kol gausite gražią, vientisos konsistencijos tešlą. Palikite dešimčiai minučių pabūti šiltai dar kartą viską išmaišykite.
Vidutinio kaitrumo temperatūroje įkaitinkite keptuvę ir joje ištirpinkite gabalėlį sviesto, kad blynai gražiai apskrustų.
Sviestui ištirpus su valgomuoju šaukštu kabinkite tešlą ir dėkite į keptuvę. Kiek blynų iškepsit vienu metus priklauso nuo jūsų turimos keptuvės ir šaukšto dydžio.
Luktelėkite, kol blynų paviršiuje susidarys maži burbuliukai ir tuomet apverskite.
Kepkite, kol blynas iš abiejų pusių gražiai apskrus bei pakils.
Valgykite su klevų sirupu ar mėgstama uogiene. Skanaukite!